Prijavite projekt kojim ćete sudjelovati u poticanju novinarskih autorskih prava u Hrvatskoj!

Društvo za zaštitu novinarskih autorskih prava raspisalo je natječaj kojim će financirati projekte svojih članova koji se bave temama zaštite i promicanja novinarskih i fotoreporterskih autorskih prava u našoj zemlji.

10. siječnja 2022. Predsjedništvo Društva za zaštitu novinarskih autorskih prava je na svojoj posljednjoj sjednici održanoj prije Nove godine donijelo odluku o raspisivanju natječaja kojim će financirati projekte svojih članova – članke, eseje, knjige, video zapise, filmove… ali i istraživanja, računalne programe, radionice itd. koje se bave temom zaštite i promicanja novinarskih i fotoreporterskih autorskih prava.

DZNAP je za projekte svojih članova namijenio 100 tisuća kuna, a raspon sredstava po projektu definiran je od minimalne tri tisuće do maksimalnih 20 tisuća kuna, ovisno o važnosti i složenosti predloženog projekta. Ako se pojavi projekt iznimne vrijednosti za čiju realizaciju će biti potrebno više novca, postoji mogućnost da Predsjedništvo DZNAP-a odobri dodatna sredstva za tu namjenu, sukladno zakonskom limitu.

Osim zaštite i promicanja novinarskih autorskih prava, projekti se mogu odnositi i na druga područja koja se bave poticanjem novinarske kreativnosti i unapređivanjem društvenog i materijalnog položaja novinara u Hrvatskoj.

Više pojedinosti o natječaju, pročitajte u POZIVU

NATJEČAJNA DOKUMENTACIJA


 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.