Hrvatski odvjetnik i DJ novi je predsjednik europske organizacije za intelektualno vlasništvo ECTA

Mladen Vukmir (drugi s desna) na skupštini u Copenhagenu s potpredsjednicama Carinom Gommers i Paolom Ruggiero te glavnom tajnicom Carolin Kind i blagajnikom Jordijem Güellom

Mladen Vukmir, jedan od rijetkih odvjetnika specijaliziranih u Hrvatskoj za autorska prava, izabran je za predsjednika organizacije ECTA koja već 42 godine okuplja profesionalce na području zaštite intelektualnih prava.

ECTA, koja je s radom započela pod imenom European Communities Trade Mark Association (Udruženje za trgovinske žigove europskih zajednica), ali već niz godina, otkako je Europska zajednica postala Europska unija, kraticu ECTA koristi kao svoj naziv, predstavlja forum za dijeljenje i razmjenu znanja na polju zaštite intelektualnih prava u Europi, gdje je uspjela uvesti ujednačen sustav zaštite intelektualnih prava. Okuplja više od 1500 članova iz država EU i šire, te održava redovite godišnje sastanke i usko surađuje s institucijama EU-a na pitanjima intelektualnog vlasništva, poput WIPO-a, EUIPO-a i Europske komisije. Više o ECTA-i možete doznati na njenom WEBU.

Vukmir je na dvogodišnji mandat za predsjednika izabran na godišnjoj skupštini ECTA-e u Copenhagenu, gdje su za potpredsjednice izabrane Carina Gommers i Paola Ruggiero. Mladen Vukmir je jedan od prvih odvjetnika koji se počeo baviti intelektualnim vlasništvom u nas, a sada je zasigurno jedan od najuglednijih na tom području. Uz to nastupa i kao DJ na zagrebačkom radiju Yammat, gdje vodi i uređuje glazbenu emisiju “Duga nota”. Više o njegovoj djelatnosti možete pročitati na njegovu LinkedIn profilu.

Čestitamo mu na izboru!

Na slici s gala večere u Kopenhagenu: Mladen Vukmir (drugi s desna) s potpredsjednicama Carinom Gommers i Paolom Ruggiero te glavnom tajnicom Carolin Kind te blagajnikom Jordijem Güellom
Foto Daniel Vegel / ECTA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)