Održana konferencija o pravnim aspektima ZAPSP-a u glazbenoj industriji

U zagrebačkom hotelu Westin održan je stručni panel pod nazivom „Pravni aspekti novog Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima u glazbenoj industriji“ na kojem su vodeći hrvatski pravni stručnjaci koji pokrivaju različita pravna područja govorili o novom ZAPSP-u s osvrtom na glazbenu industriju.

Sudjelovali su prof.dr.sc. Igor Gliha s Pravnog fakulteta u Zagrebu, prof.dr.sc. Ivana Kunda s Pravnog fakulteta u Rijeci, dr.sc. Sandra Marković, odvjetnica, vanjska suradnica Katedre za ustavno pravo u Zagrebu, odvjetnica Albina Dlačić te odvjetnice Valentina Šokec i Iva Kuštrak Managić iz odvjetničkog društva Korper i partneri.

Sudionici su poručili da je ovo još jedan nedorečen Zakon koji je, kao što je rečeno na panelu, stvorio pravni kaos. Naime, brojna su pitanja na koja odgovore neće imati odvjetnici, suci, a niti predstavnici akademske zajednice prilikom tumačenja Zakona. Zbog ovog Zakona svi oni naći će se u mnogim dilemama njegova tumačenja, a još više njegova provođenja u praksi.

Iako su predlagatelji Zakona, Ministarstvo kulture i medija te Državni zavod za intelektualno vlasništvo, pozvani da sudjeluju na panelu, nisu se odazvali.


 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)