HND organizira prosvjed “Oprostite što smetam, ne mogu disati”

Slika: OpenClipart-Vectors / Pixabay

Hrvatsko novinarsko društvo organizira prosvjed “Oprostite što smetam ne mogu disati” šest mjeseci nakon tragične smrti novinara Vladimira Matijanića. Na prosvjedu će se ponovo upozoriti na to da aktualna vlast zataškava ovaj slučaj i okolnosti novinarove smrti. U HND-u podsjećaju da ni nakon šest mjeseci nije pokrenut službeni postupak, nitko nije smijenjen, niti je itko odgovarao, čak ni na disciplinskim ili etičkim odborima.

Prosvjed će biti organiziran 5. veljače – okupljanje je od 12 sati ispred Novinarskog doma u Zagrebu, u 13 sati kreće prosvjedna šetnja prema Markovu trgu, a na skupu će govoriti Andrea Topić, novinarka i životna partnerica Vladimira Matijanića, potpredsjednica ogranka HND-a Splitsko-dalmatinske županije Gabrijela Radanović, novinar Indexa Ilko Ćimić, potpredsjednik HND-a Branko Mijić i predsjednik HND-a Hrvoje Zovko, koji je na konferenciji istaknuo kako se ne može prihvatiti činjenica da za tragičnu smrt kolege Matijanića nitko nije odgovarao.

– Nažalost, to se može dogoditi svakome od nas. Oni koji su mislili da će ovo trajati par dana i da ćemo zašutjeti, jako su se prevarili. Nećemo odustati od zahtjeva za smjenom bešćutnog ministra Beroša, a sada to više nije samo njegova odgovornost, nego i premijera Plenkovića. Mi ćemo i nadalje ustrajati na zahtjevima postavljenima u peticiji koju je potpisalo gotovo 5000 građana u kojima se traži da novo, nezavisno povjerenstvo provede izvide i utvrdi postoje li propusti u liječenju kolege Matijanića – kazao je Zovko.

Slika: OpenClipart-VectorsPixabay

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)