Newsletter - arhiva

Intelektualno vlasništvo za mlade

IP4Teen je europski projekt kojem je cilj podići svijest o zaštiti autorskog prava među mladima u Europskoj ujniji. Uz to, cilj projekta je i naglašavanje rizika povezanih s piratiziranjem sadržaja te objašnjavanje štetnosti kupovine krivotvorene robe. Kako bi dodatno unaprijedili shvaćanje vrijednosti zaštite intelektualnog vlasništva, IP4Teen pokreće masovne online tečajeve (MOOC – Massive Open Online Course) za nastavnike srednjih škola.

Tečajevi se sastoje od šest modula: Osnove intelektualnog vlasništva; Intelektualno vlasništvo u ekonomiji; Intelektualno vlasništvo i moda; Intelektualno vlasništvo i digitalne platforme; Intelektualno vlasništvo i društveni mediji; te, Intelektualno vlasništvo i elektronički uređaji. Kad nastavnici završe taj tečaj moći će sadržaje o intelektualnom vlasništvu i zaštiti autorskog prava bolje primijeniti u lekcijama koje drže u svojim učionicama.

Cilj te edukacije je objasniti učenicima i ostalim mladim ljudima vrijednost zaštite rezultata koji proizlaze iz osobnog umnog rada, kreativnosti i inovativnosti te razviti kod njih poštovanje tuđeg intelektualnog vlasništva.

https://www.ip4teen.eu/en/home


 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.