Izborna skupština 2024. – kandidati za Predsjedništvo DZNAP-a – Miroslav Wranka

Tijekom nadolazeće Skupštine DZNAP-a, koja će biti održana u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebu u subotu, 3. veljače 2024. godine, trebamo izabrati nove članove predsjedništva i nadzornog odbora udruge.

U nizu objava predstavit ćemo kandidate za ova tijela, redom kako su stizale prijave.

Miroslav Wranka

Prioriteti Društva za zaštitu novinarskih autorskih prava u narednim mjesecima i godinama su jasni.

Čekaju nas izazovni i neizvjesni pregovori s izdavačima oko raspodjele sredstava s internetskih platformi, kao i borba za očuvanje dosad izgrađene pozicije i uloge DZNAP-a.

Uz to, uvjeren sam kako mora biti učinjeno više na konkretnoj zaštiti, kako u slučajevima kad rad naših kolegica i kolega ostaje nepotpisan, tako i situacijama kad dolazi do otvorene krađe autorskih djela.

Također, ima još puno posla oko podizanja razine svijesti o važnosti poštivanja autorskih prava i intelektualnog vlasništva kad je riječ o novinarskom i fotoreporterskom radu, kao i na povećanju broja članica i članova.

Za ostvarenje tih ciljeva nužno je da Društvo ima funkcionalna i učinkovita tijela. Želim svojim znanjem i iskustvom raditi na tome da se Predsjedništvo i DZNAP u što manjoj mjeri bave samima sobom te da se u što većoj mjeri posveti dobrobiti članova i Društva u cjelini.

Ujedno vjerujem kako mogu značajno pridonijeti poboljšanju tehničke podrške i prezentacije Društva javnosti.

U novinarstvu sam od 1989. godine, u statusu slobodnog novinara od 2007. godine. Imam iskustva u radu u tiskanim i digitalnim medijima u Hrvatskoj i inozemstvu, gdje sam objavljivao i objavljujem članke i fotografije. Član sam Hrvatskog novinarskog društva.

Kandidatura: Miroslav Wranka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)