Izborna skupština 2024. – kandidati za Nadzorni odbor DZNAP-a – Kristina Turčin

Tijekom nadolazeće Skupštine DZNAP-a, koja će biti održana u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebu u subotu, 3. veljače 2024. godine, trebamo izabrati nove članove predsjedništva i nadzornog odbora udruge.

U nizu objava predstavit ćemo kandidate za ova tijela, redom kako su stizale prijave.

Kristina Turčin

Rođena sam 1976. godine, studirala sam na Fakultetu političkih znanosti, a od 1998. godine radim kao profesionalna novinarka i (kraće vrijeme) urednica u Jutarnjem listu.

Pokrivam teme iz područja socijalnih i obiteljskih politika, zaštitu prava radnika, žena, djece i ranjivih skupina (osoba s invaliditetom, migranata…) te se bavim statistikom i analitikom baza podataka. Dobitnica sam nekoliko nagrada za svoj rad.

Društvo za zaštitu novinarskih autorskih prava smatram izrazito važnim strukovnim udruženjem čiji rad snažno podržavam, a tu podršku ovom kandidaturom dižem na višu razinu.

Zaštita novinarskih autorskih prava osjetljivo je pitanje te smatram da je u radu DZNAP-a osobito važna transparentnost i besprijekornost u poštenoj primjeni pravila struke i dogovorenih procedura.

Upravo bi to bio glavni fokus mojeg djelovanja. Vjerujem da mi dugogodišnje novinarsko iskustvo u tome može biti dragocjena pomoć.

Kandidatura: Kristina Turčin 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)