Milijun kuna za novinarske autorske radove

Vijeće za elektroničke medije objavilo je javni poziv za ugovaranje novinarskih autorskih radova u elektroničkim publikacijama.

Riječ je o bespovratnim sredstvima koja će se dodijeliti novinarkama i novinarima za autorske radove ne teme koje su od javnog interesa iz područja kao što su gospodarstvo, zdravstvo, kultura, komunalna i druga lokalna pitanja, ljudska prava, položaj žena, ekumenizam, religija, teme od interesa za djecu i mlade te promicanje sporta, međunarodnih odnosa i Europske unije.

Cilj je natječaja poticanje novinarske izvrsnosti, dublje istraživanje tema od javnog interesa, jačanje kritičkog kapaciteta i društvenog utjecaja elektroničkih publikacija.

Ukupni iznos sredstava je milijun kuna, najmanji pojedinačni iznos je 10 tisuća a najveći 30 tisuća kuna.

Sredstva su namijenjena financiranju autorskih novinarskih radova nastalih od početka svibnja do kraja prosinca ove godine.

Na natječaj za ugovaranje novinarskih autorskih radova u elektroničkim publikacijama mogu se javiti novinarke i novinari – autorice i autori sadržaja u elektroničkim publikacijama upisanima u Knjigu pružatelja elektroničkih publikacija koju vodi Agencija za elektroničke medije, s prijavljenim prebivalištem u Hrvatskoj i njeni su državljani.

Više o natječaju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)