Podignite svoje naknade za autorska prava

Među članovima Društva za zaštitu novinarskih autorskih prava mnoge su kolege odustale od podizanja svojih naknada jer su im računi godinama blokirani pa bi im novac koja bi tako „sjeo“ na žiro račun automatski pojela ovrha. Možda su i zaboravili na svoj novac, ali on ih čeka tri godine koliki je rok zastare za podizanje naknada.

No, s obzirom da je zbog posebnih okolnosti vezanih uz pandemiju korona virusa država uvela moratorij na ovrhe koji traje do 18. listopada, računi su privremeno deblokirani i sad je trenutak da provjere koliki im je iznos kao nositeljima autorskih prava na raspolaganju za isplatu od naknada za autorska prava. Isplate autorima za DZNAP provodi ZAMP.

Ako niste upoznati s procedurom, javite se na adresu e-pošte predsjednice ili tajnika društva pa ćemo vas uputiti kome se obratiti za isplatu (kontakti dostupni i ovdje na web stranici dznap.hr).

Nakon isteka moratorija, krenut će novi val ovrha i iznos koji bi od naknada za autorska prava tada sjeo na žiro račun, ponovo bi bio podložan ovrsi. Zato požurite i javite se da dobijete svoj novac.


 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)