Pokrenut program koji pomaže autorima u snalaženju s NFT tehnologijom

Inicijativa ima za cilj pomoći digitalnim umjetnicima i autorima svih vrsta u ubrzavanju poslovanja putem ne-zamjenjivih digitalnih vjerodajnica (NFT-a)

31. ožujka 2022. – Danas, oko 50 milijuna umjetnika, glazbenika i autora svih vrsta, objavljuje svoje sadržaje i na taj način zarađuje za život. Oni stvaraju tržište čija vrijednost se procjenjuje na više od 100 milijardi američkih dolara. Kako bi dala svoj doprinos razvoju tog tržišta, kartičarska kuća Visa pokrenula program Visa Creator – inicijativu koja treba pomoći digitalnim umjetnicima, glazbenicima, modnim dizajnerima, novinarima, filmašima, itd., ubrzati svoje poslovanje putem ne-zamjenjivih vjerodajnica.

U svakom ciklusu Visa Creator programa bit će odabrana skupina kreativnih poduzetnika koji žele produbiti svoje razumijevanje tehnologije i platformi koje podržavaju NFT trgovinu.

NFT – Non Fungible Token (nezamjenjiva vjerodajnica) digitalni je dokaz vlasništva nad virtualnim predmetom, najčešće nekim kolekcionarskim ili umjetničkim digitalnim djelom ili novinskim člankom, utemeljen na blockchainu. Kao oblik zaštite vlasništva digitalne datoteke i oblik plaćanja, NFT certifikati postoje oko pet godina, a postali su planetarno popularni tijekom prošle dvije godine.

Rastu interesa za NFT certifikate pridonio je rast vrijednosti bitocina i ethera, a razinu fenomena dosegli su nakon nekoliko višemilijunskih dolarskih transakcija za stvari koje su do sad ili bile besplatno dostupne putem interneta, ili bar, procjenjivane na tek nekoliko kuna.

Nezamjenjive digitalne vjerodajnice imaju potencijal postati snažan akcelerator ekonomije kreatora

Program Visa Creator namijenjen je poduzetnicima koji se bave umjetnošću, glazbom, modom i filmom koji su ozbiljni u uključivanju NFT-a u svoj poslovni model, bez obzira na to jesu li tek iskovali svoj prvi NFT ili imaju iza sebe nekoliko uspješnih izdavanja.

Odabrani kreatori pridružit će se programu koji je osmišljen za izgradnju i produbljivanje znanja u kriptotrgovini i tradicionalnim plaćanjima. Program je usmjeren na podršku kreatorima u pet ključnih područja:

• Tehničko i proizvodno mentorstvo: Mentorstvo s Visinim timom voditelja kripto proizvoda i strategija, zadužeih za teme poput: procjene zamjena (trade off) između temeljnih blockchain mreža, pametnih ugovora i NFT tržišta.

• Izgradnja zajednice: Prilika za razmjenu ideja i rješavanje problema sa zajednicom kreatora u različitim fazama njihova NFT putovanja.

• Pristup voditeljima: pristup vodećim osobama i istraživačima koji rade na području digitalne trgovine, web3, kriptovaluta i plaćanja.

• Izloženost Visinim klijentima i partnerima: Mogućnosti za suradnju s tvrtkama u cijeloj Visinoj mreži klijenata i partnera.

• Stipendija: jednokratna stipendija koja pomaže autorima da pokrenu sljedeću fazu rasta.

Program Visa Creator dio je Visinih stalnih napora da pomogne malim i mikro poduzećima u stjecanju većeg pristupa digitalnom gospodarstvu. Kroz inicijative u zajednici kao što su Creator Program i She’s Next, Visa je usredotočena na digitalno osposobljavanje malih i mikro poduzeća kroz mogućnosti pristupa financiranju, resursima i stručnosti.

Više pojedinosti


 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)