Pozivamo članove na Skupštinu DZNAP-a 1. lipnja u Novinarskom domu

17. Skupština DZNAP-a, održana 17. prosinca 2022; Snimio Jurica Galoić / Pixsell

Predsjedništvo Društva za zaštitu novinarskih autorskih prava donijelo je 19. svibnja 2023. odluku o sazivanju 18. Skupštine DZNAP-a.

Skupština će se održati u četvrtak, 1. lipnja 2023. godine, u 18 sati, u Novinarskom domu, Perkovčeva 2, u Zagrebu.

Kolegama koji žive izvan Zagreba DZNAP će pokriti troškove javnog prijevoza za dolazak na Skupštinu, uz prilaganje računa/karte za plaćeni prijevoz.

Na ovoj Skupštini biramo i dva člana Predsjedništva umjesto kolega koji su napustili Predsjedništvo: jednoga iz redova fotoreportera te jednoga iz redova novinara. Molimo kolege da nam pošalju svoje kandidature za članstvo u Predsjedništvu sa životopisima i kratkim prikazom kako oni vide svoj angažman u radu Predsjedništva DZNAP-a. Kandidature ćemo objavljivati na webu DZNAP-a kako budu pristizale do Skupštine.

Također, pozivamo kolege koji su na popisu za brisanje, ako se ne slažu s prijedlogom za brisanje iz članstva, a u međuvremenu su se okolnosti promijenile i oni su ponovo aktivni kao autori novinari, da ulože svoj prigovor na prijedlog brisanja iz članstva. Ponovnu aktivnost trebali bi dokazati linkovima na objavljena novinarska autorska djela, ugovorima s nakladnicima ili na neki drugi način predviđen pravilnicima o članstvu.

Autori koji imaju bilo kakve sumnje u poredak, kao i svoj plasman na listi, ili ih zanima koliko se njihovih autorskih djela prodalo, a nisu među 200, odnosno 40 najprodavanijih, upućujemo da se jave Predsjedništvu DZNAP-a kako bi ih uputilo u detalje vezane uz izradu liste i provjerili je li posrijedi pogreška.

Vidimo se na Skupštini!

Snimio Jurica Galoić / Pixsell

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)