Predstavnici 29 europskih inovacijskih agencija u Dubrovniku raspravljali o budućnosti intelektualnog vlasništva

https://hamagbicro.hr/

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) organizirala je stručnu konferenciju „Budućnost intelektualnog vlasništva“ 19. i 20. travnja u Dubrovniku. Okupili su 58 predstavnika iz 29 inovacijskih agencija u sklopu predsjedanja Europskom mrežom vodećih nacionalnih inovacijskih agencija Taftie u 2023. godini.

Predstavnici Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO), Guy Pessach i Habip Asan, održali su uvodnu radionicu za sve sudionike te predstavili rad WIPO-a. Potom je održana stručna konferencija i panel rasprava na kojoj su sudjelovali Ljiljana Kuterovac, glavna ravnateljica Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske (DZIV), Mladen Vukmir, odvjetnik i predsjednik ECTA-e, europskog udruženja profesionalaca na području zaštite intelektualnog vlasništva, Guy Pessach, direktor za područje intelektualnog vlasništva poslovnog sektora iz Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO), te stručnjaci Kristi Kõrge iz Estonske poslovne i inovacijske agencije te Edvin Spahović iz Austrijske inovacijske agencije – FFG.

Na panel diskusiji naglašena je važnost zaštite i strateškog upravljanja intelektualnim vlasništvom, posebno onoga malih i srednjih poduzeća, te je istaknuto kako je u svrhu promocije i jačanja intelektualnog vlasništva nužna suradnja svih dionika inovacijskog sustava, nacionalnih ureda za intelektualno vlasništvo, inovacijskih agencija, ureda za transfer tehnologije na sveučilištima i sl. Krovna tema predsjedanja mrežom Taftie u 2023. godini je Reconsidering the Role of Innovation Agencies and Mutual Learning. Više o konferenciji možete pročitati na POVEZNICI.

Tekst: V.W.
Snimka zaslona: hamagbicro.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)