Facebook našao partnera za blokiranje piratskog sadržaja

Primjena softvera za identificiranje autorskih prava

Facebook je sklopio partnerstvo s francuskom antipiratskom udrugom ALPA u nastojanju da bolje sprječava kršenje autorskih prava na toj popularnoj društvenoj mreži. Prema tom sporazumu Facebook će ALPA-i omogućiti korištenje svog softvera za identificiranje autorskih prava.

Također, ALPA će dobiti pristup i Facebookovom alatu “Upravljanje pravima” (Rights Manager) koji omogućuje automatsko identificiranje i blokiranje sadržaja koji krši prava intelektualnog vlasništva na Instagramu i Facebooku.

Prema mnogim istraživanjima u pandemiji koronavirusa zabilježen je porast piratstva na online platformama. EU direktiva o autorskom pravu obvezuje velike online platforme na konkretnije rješavanje kršenja autorskih prava.

“Ovi alati rezultat su dugoročnog ulaganja u tehnologiju i naše djelatnike i ponosni smo da će ovakvo partnerstvo omogućiti kreatorima sadržaja da promoviraju svoj rad, a da istovremeno imaju i garanciju da će njihova autorska prava biti poštovana, izjavio je Edouard Braud, direktor Medijskih partnerstva u francuskom ogranku Facebooka.


 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.