Izborna skupština 2024. – kandidati za Nadzorni odbor DZNAP-a – Jagoda Marić

Tijekom nadolazeće Skupštine DZNAP-a, koja će biti održana u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebu u subotu, 3. veljače 2024. godine, trebamo izabrati nove članove predsjedništva i nadzornog odbora udruge.

U nizu objava predstavit ćemo kandidate za ova tijela, redom kako su stizale prijave.

Jagoda Marić

Diplomirala sam na Fakultetu političkih znanosti. Novinarka sam portala Telegram, prije toga više od 25 godina novinarka Novog lista. Kad sam počela raditi u novinarstvu nismo baš imali neku reguliranu zaštitu novinarskih autorskih prava, mnogi od nas nismo ni znali kakva prava imamo, ali smo poštovali autorska prava kolega puno više nego što se to čini danas kad je valjda reguliran svaki detalj po tom pitanju.

Zato mislim da bi društvo trebalo pokušati, ako je to moguće, stvoriti atmosferu u kojoj barem svjesno nećemo “krasti” jedni od drugih. Ako ne poštujemo prava jedni drugih ne znam kako očekivati da to čine ostali u društvu.

Jedini način za to je da pokušamo u rad društva uključiti što više kolega, jer mi se čini da se nas istih 30 ili 40 uvijek vrtimo po Skupštini i da se između dvije skupštine baš i ne zanimamo oko onoga što se događa u našoj udruzi, pa često i ne radimo razliku između onoga što je posao DZNAP-a, a što HND-a ili novinarskog sindikata.

Da bi uopće imao ikakve šanse zainteresirati za svoj rad više članova, DZNAP mora poslovati transparentno, tako da svaki član razumije što se događa u našoj udruzi, posebice kad je financijsko poslovanje u pitanju.

Kandidatura: Jagoda Marić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)