Izborna skupština 2024. – kandidati za Predsjedništvo DZNAP-a – Ivan Pandžić

Tijekom nadolazeće Skupštine DZNAP-a, koja će biti održana u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebu u subotu, 3. veljače 2024. godine, trebamo izabrati nove članove predsjedništva i nadzornog odbora udruge.

U nizu objava predstavit ćemo kandidate za ova tijela, redom kako su stizale prijave.

Ivan Pandžić

Član predsjedništva DZNAP-a sam bio u bolja vremena, kada se prilično jednostavno i uz suglasje svih borilo za naša autorska prava. Napustio sam predsjedništvo zbog svojih profesionalnih obveza u dnevnom novinarstvu.

Iskreno, ponovno se nerado kandidiram, ali nažalost, međuljudski odnosi u predsjedništvu su narušeni, vlada atmosfera nepovjerenja, odluke se teško donose, a dogodile su se i greške koje su situaciju samo pogoršale. S tim sam upoznat kao član Nadzornog odbora u ovom, tekućem mandatu.

Moj glavni motiv za kandidaturu je vraćanje zajedništva i osnaživanje predsjedništva i društva koje je dosad bilo izuzetno uspješno u provedbi svojih ciljeva na korist novinara i fotoreportera.

DZNAP je značajno narastao, licenciran je, te su pred njim teški pregovori i s globalnim kompanijama, nakladnicima i vlasnicima presscut agencija, sudjelovanju u stvaranju nove zakonske regulative.

Sve to je izuzetno teško provoditi ako nema stabilnosti u samom vodstvu društva. Mogu vam obećati da ću se zalagati za transparentnost, međusobno uvažavanja, različita mišljenja i konstruktivnu raspravu. Možda se čini malo za program, ali mi smo ovdje kolege i nemam vam namjeru prosipati fraze. Pravnu pomoć imamo, imamo i stručne ljude, ali u ovakvoj atmosferi sami sebi bacamo klipove pod noge i kočimo si funkcioniranje.

Imam nešto iskustva u pravu i zakonima, kontakte, dugogodišnju praksu. Mogu vam obećati da ću sve što znam i mogu staviti na raspolaganje društvu kako bi ga i budućim generacijama novinara ostavili kao svijetlu točku te da imaju zdravi temelj za budući razvoj.

Diplomirani sam novinar s više od 23 godine iskustva i rada na zahtjevnim temama u Večernjem listu, Poslovnom dnevniku, Nacionalu i zadnjih godina u 24sata. Dobitnik sam nagrade Novinar godine i nagrade Jasne Babić za istraživačko novinarstvo koje dodjeljuje Hrvatsko novinarsko društvo.

Kandidatura: Ivan Pandžić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)