Izborna skupština 2024. – kandidati za Predsjedništvo DZNAP-a – Renata Labaš

Tijekom nadolazeće Skupštine DZNAP-a, koja će biti održana u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebu u subotu, 3. veljače 2024. godine, trebamo izabrati nove članove predsjedništva i nadzornog odbora udruge.

U nizu objava predstavit ćemo kandidate za ova tijela, redom kako su stizale prijave.

Renata Labaš

Članica sam Društva od samih početaka, a u Predsjedništvo sam birana u nekoliko mandata. Za to vrijeme obavili smo puno posla, ali to ne znači da ne bismo mogli i više i bolje.

Borba, prvenstveno članova predsjedništva s temeljnom zadaćom i svrhom postojanja, je kao borba štita i mača. Iako smo napravili mnogo, još uvijek se kao rak rana ponavlja nepotpisivanje autora. Tome bi se trebalo posvetiti veću pažnju nego dosad, posebno kad su u pitanju kolege fotoreporteri.

Pred Društvom i njegovim Predsjedništvom su vrlo bitni pregovori o raspodjeli sredstava s internetskih platformi.
Rad na podizanju svijesti o važnosti poštivanja autorskih prava kod kolega, medija ali i društva u cjelini nikad ne smije prestati biti imperativ Društva.

U radu Predsjedništva do sad sam uvijek aktivno i s entuzijazmom sudjelovala ( lista 40. najcitiranijih novinara s radija i tv), a voljela bih i nastaviti. Imam znanje, iskustvo i volju.

Kandidatura: Renata Labaš

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)