Plan ušteda: Trošit će se 7.000 eura manje

Pexels | Pixabay

Donesen je i plan ušteda vezano za sredstva koja se troše za rad DZNAP-a. Prvim usvojenim planom će godišnje uštede biti nešto niže od 7.000 eura ili oko 19 posto.

Predsjednik i glavni tajnik više neće dobivati dodatne naknade za sudjelovanje u radnim skupinama, okruglim stolovima, panelima i sličnim aktivnostima pored redovne naknade koju dobivaju za svoj rad. To je ušteda od skoro 3.200 eura godišnje u odnosu na isplate prošle godine.

Prepolovljena je i naknada za izradu newslettera društva s 200 na 100 eura neto, što u bruto iznosu koji se isplaćuje, predstavlja uštedu od skoro 1.860 eura godišnje. Na naknadi za rad na web stranici je ušteda oko 1.100 eura godišnje.

Predsjednik Goran Penić i glavni tajnik Marko Špoljar su dodatno predložili i smanjivanje vlastitih mjesečnih naknada za rad, što bi godišnje donijelo bruto uštede od oko 2.400 eura.

Predsjedništvo je većinom glasova odbilo značajnije smanjenje naknada predsjedniku i glavnom tajniku. Primjerice, stalna mjesečna naknada za predsjednika je određena u iznosu od 5.000 kuna (666 eura) još prije nekoliko godina i u međuvremenu je njena vrijednost smanjena zbog inflacije.

S obzirom na obim posla i ukidanje dodatnih naknada predsjedniku i glavnom tajniku, Predsjedništvo je zaključilo da je iznos od 650 eura za predsjednika i 450 eura neto za tajnika primjeren obimu posla, te će to biti iznos koji će ubuduće primati za svoj rad. Odbijeni prijedlog je bio da se taj iznos smanji na 600 i 400 eura neto.

Naknade za prisustvovanje sjednicama predsjedništva za ostale članove su određene u iznosu od 30 eura po sjednici. To je povećanje od 3,8 eura u odnosu na dosadašnje i po preporuci računovodstvenog servisa, do povećanja je došlo radi zaokruživanja iznosa.

Odlučeno je da se napravi jedinstveni izračun satnice po kojem bi bili plaćeni članovi predsjedništva za dodatni rad (ovo ne uključuje bilo kakve isplate predsjedniku i glavnom tajniku koji imaju fiksni iznos naknade).

Predsjednik Goran Penić je izvijestio i da je cilj da DZNAP za vlastiti rad ne troši više od 10 posto prikupljenih sredstava, što je postotak za svoj rad troše i slične udruge.

I.P.
Foto: Pexels | Pixabay

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)