Isplate autorskih naknada u svibnju

Nikola Šolić

Zbog ranijih propusta, još je prethodno Predsjedništvo odlučilo da za 2023. godinu obračun autorskih naknada i izrade lista napravi ZAMP uz naknadnu kontrolu i nadopune od strane DZNAP-a.

Održan je sastanak sa ZAMP-om, a prema obećanom hodogramu, preliminarne liste bi trebale biti gotove u ožujku, dok je plan da isplate ove godine idu u svibnju.

Naravno, sazivanje Skupštine koja će odlučiti o isplatama ovisi o ispunjenoj obvezi ZAMP-a. Podsjećamo da je nakon njihovih lista potrebno napraviti dodatne provjere i nadopune s obzirom na razlike u potpisima autora (dijakritički znakovi, inicijali, verzije u kojem je autor potpisan inicijalom imena i prezimenom…).

Predsjedništvo se zalaže da ubuduće isplate budu u ožujku i aktivno radi na tome, a ZAMP je rekao da im to ne bi trebao predstavljati problem.

Što se tiče ispravka liste za 2021. godinu i isplata dodatnih naknada onom dijelu autora koji su dobili umanjene naknade, analiza još traje zbog opsežnosti posla. Ali, svakako će biti završena i ove godine će svi autori dobiti obeštećenje.

I.P.
Foto: Nikola Šolić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)