Prijavite projekte do 3.000 eura za promicanje zaštite autorskih prava

ReadyElements | Pixabay

Iako je vrijeme godišnjih odmora, podsjećamo sve članova Društva za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP) da je i dalje u tijeku naš natječaj za prijavu projekata za poticanje novinarskih autorskih prava u Hrvatskoj.

Autorima projekata ove je godine na raspolaganju ukupno 15.000 eura, a pojedinačni projekti financirat će se u iznosu od 400 do 3.000 eura. Natječaj je raspisan krajem siječnja ove godine, ali članovi DZNAP-a još se mogu prijaviti i konkurirati za ovogodišnje projekte (otvoren je do 1. studenoga 2023.)

Podržavaju se projekti usmjereni na promicanje i zaštitu novinarskih autorskih prava; poticanje novinarske kreativnosti i vrednovanja novinarskog autorskog rada; te unapređivanje društvenog i materijalnog položaja novinara.

Projekti koje će financirati DZNAP iz svojeg Fonda za poticanje autorskog stvaralaštva mogu, između ostalog, uključivati i pripremu te izradu autorskih tekstova koji tematiziraju područje novinarskih autorskih prava u Hrvatskoj kao i ostale značajne društvene, gospodarske i političke teme koje do sada u medijima nisu bile dovoljno ili adekvatno obrađene.

Također, podršku može dobiti provedba nezavisnih istraživanja vezanih uz novinarska autorska prava ili neko drugo područje od stručnog i profesionalnog značaja za novinare u Hrvatskoj, provedba javnih kampanja usmjerenih na promociju novinarskih autorskih prava u javnosti, provedbu edukacija za novinare i urednike o novinarskim autorskim pravima te izrada tehnoloških rješenja koja će unaprijediti profesionalne standarde i olakšati novinarima njihov svakodnevni rad.

Više o projektima DZNAP-a, kao i svu projektu dokumentaciju možete pronaći ovdje.

Tekst: D.L.
Foto: ReadyElements / Pixabay

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)