Newsletter

YouTube ima novi alat za provjeru kršenja autorskih prava

Alat Checks pojavit će se kao zadnji korak prije objavljivanja videa, iako će korisnici moći dovršiti objavu dok provjera još traje.

YouTube je upogonio novi alat pomoću kojeg bi trebalo biti moguće provjeriti hoće li doći do kršenja autorskih prava i prije postavljanja videa na tu platformu.

Alat Checks pojavit će se kao zadnji korak prije objavljivanja videa, iako će korisnici moći dovršiti objavu dok provjera još traje.

Postupak bi trebao trajati tri minute ako je riječ o provjeri kršenja autorskih prava, odnosno oko četiri ako će alat biti korišten za provjeru može li video biti monetiziran.

U YouTubeu time žele kreatore sadržaja unaprijed upozoriti na moguće prekršaje umjesto naknadnog slanja obavijesti ili uskraćivanja mogućnosti prikaza oglasa.

Korištenje Checksa neće ponuditi jamstvo kako do naknadnih upozorenja o kršenju autorskih prava neće doći već za osnovnu provjeru koristi li video materijale za koje je poznato kako su sporni.

Otkrije li ih alat tvorcima sadržaja ponudit će više pojedinosti – primjerice, ukazat će na dijelove videa koji pripadaju nekome drugome, u kojem se dijelu videa nalaze, kao i što je moguće poduzeti kako bi problem bio riješen.

Kreatori sadržaja moći će birati između uklanjanja spornog sadržaja, njegovog uređivanja ili osporavanja ako misle kako je Checks pogriješio u procjeni. Slično vrijedi i za postupak procjene korištenje oglasa u videu, pri čemu će biti moguće zatražiti i reviziju koju će napraviti drugo ljudsko biće, ne stroj.


 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.