Zaštita autorskog prava u Kini – u eksplozivnom porastu!

U Kini je prošle godine autorsko pravno zašićeno gotovo četiri miljuna radova, što je rast od oko 20 posto u usporedbi s godinom prije.

25. ožujka 2022. – Tijekom prošle godine dogodio se u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta iznimno brz rast registracije raznih oblika intelektualnog vlasništva. Najviše autorsko pravne zaštite u Kini doživjela su razna umjetnička i literarna djela, a zaštićena je i golema količina fotografija, objavio je kineski Zavod za intelektualno vlasništvo.

Tijekom 2021. godine u Kini je autorsko pravno zašićeno gotovo četiri miljuna radova, što je rast od oko 20 posto u usporedbi s godinom prije.

Četvrtina od svega toga registrirana je u glavnom gradu, Pekingu, a većina radova koji su registrirani u ostatku Kine razna su umjetnička djela, najviše slike.

Uz to, prošle godine, Kina bilježi i porast legalizacije softvera – registrirano je gotovo 2,3 milijuna licenci. To je rast od čak 32 posto, u odnosu na godinu dana ranije. Najviše softvera legalizirano je u pokrajnama kojima su glavni gradovi Shangai i Jiangsu.


 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)