Želite imati više pretplatnika na vaše novine? Dajte čitateljima da se igraju!

Američka dnevna novina The New York Times objavila je financijske rezultate prvog tromjesečja ove godine. Prihodi od pretplate znatno su porasli, a najveću zaslugu za to uprava tog medija pripisuje igri odgonetaljki, Wordle.

10. svibnja 2022. – “Wordle nam je donio nekoliko stotina tisuća novih pretplatnika”, izjavila je u financijskom izvještaju izvršna direktorica The New York Timesa, Meredith Kopit Levien. Mnogi od njih, nakon što se pozabave odgonetanjem riječi dana, pročitaju novine i ispune križaljku, a dosta čitatelja ostane na internetskim stranicama The New York Timesa istražujući ostale sadržaje (kao što je pod-stranica s receptima) i igrajući ostale igre kao što su Spelling Bee, Sudoku, Vertex, Letter Boxed i Tiles.

Pristup tim igrama stoji pet dolara mjesečno (za svaku) – a besplatan je ako se pretplatite ili na digitalnu ili na tiskanu novinu The New York Times. Što se tiče digitalnih pretplata, u prvih devedeset dana ove godine stiglo je ih više od 387 tisuća. Ako se taj trend nastavi, u The New York Timesu kažu da će igru zadržati dostupnom svima – ostaviti će je “ispred” svog “digitalnog zida” (paywall) sa sadržajima kojima se može pristupiti samo uz pretplatu.

The New York Times danas ima oko deset milijuna pretplatnika, a u slijedećih pet godina kažu da će im dodati novih pet milijuna.

The Times je u siječnju ove godine kupio internetsku igru Wordle od njenog autora, Josha Wardlea, za neobjavljen iznos, “veći od milijun dolara”.


 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)