Izborna skupština 2024. – kandidati za Predsjedništvo DZNAP-a – Hrvoje Dominić

Tijekom nadolazeće Skupštine DZNAP-a, koja će biti održana u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebu u subotu, 3. veljače 2024. godine, trebamo izabrati nove članove predsjedništva i nadzornog odbora udruge.

U nizu objava predstavit ćemo kandidate za ova tijela, redom kako su stizale prijave.

Hrvoje Dominić

Rođen sam 1962. a profesionalno sam počeo raditi kao fotoreporter 1991. Najveći dio radnog iskustva stekao sam radeći u medijima na različitim poslovima kao fotoreporter i urednik fotografije. To su bili Globus, Slobodni tjednik, Gloria, Poslovni dnevnik, Cropix list, Business.hr.

Honorarno sam surađivao s velikim brojem domaćih i stranih medija. Sudjelovao sam u više grupnih i pojedinačnih izložbi.

Tijekom rada kao fotoreporter u različitim sredinama i različitim oblicima organizacije te tretmana nas zaposlenih fotoreportera i naših prava.

Afirmacija profesije fotoreporter i zaštita autorskih prava osobno mi se nameću kao prioritetni ciljevi koji proizlaze iz mog radnog iskustva i želio bi time doprinijeti radu DZNAP-a.

Tijekom rada u tiskanim medijima nije bilo lako ostvariti svoja prava kao fotoreporter a često niti poželjno za vlasnike medija, danas sveprisutnom digitalizacijom medija zaštita autorskih prava stavlja nove izazove u traženju efikasnih modela zaštite

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)