Facebook postavio alat za preusmjeravanje prometa lokalnim medijima

Najveća svjetska društvena mreža predstavila je novu podstranicu na svom portalu – kanalu, Facebook News, namijenjenu objavi lokalnih vijesti. Cilj je olakšati korisnicima primanje novosti iz njihova kraja, koje se skupljaju iz lokalnih medija.

Korisnici Facebooka i do sada su mogli vidjeti samo poveznice na vijesti i druge sadržaje na mrežnim stranicama medija, i to, naravno, samo onih koji su imali i vlastitu stranicu na toj društvenoj mreži. Sad mogu gledati sve lokalne vijesti, jednostavnim dodavanjem “add location” funkcionalnosti.

Facebook News kanal predstavljen je početkom godine u Ujedinjenoj Kraljevini, a uskoro će biti dostupan u svakoj zemlji u kojoj ta društvena mreža ima svoje korisnike.

Postavljanje posebnog kanala za vijesti, Facebook je napravio tehnički korak ka plaćanju sadržaja i lokalnim medijima, a ujedno, na taj će način i više internetskog prometa biti preusmjeravano na mrežne stranice malih medija (kaže menadžment te tvrtke). Pa će oni tako dosegnuti do više korisnika među kojima će, vjerojatno, biti i više onih koji su spremni platiti za dodatne, autorskim pravom zaštićene sadržaje.

Više pojedinosti


 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)