Izborna skupština 2024. – kandidati za Predsjedništvo DZNAP-a – Danijel Lijović

Tijekom nadolazeće Skupštine DZNAP-a, koja će biti održana u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebu u subotu, 3. veljače 2024. godine, trebamo izabrati nove članove predsjedništva i nadzornog odbora udruge.

U nizu objava predstavit ćemo kandidate za ova tijela, redom kako su stizale prijave.

Danijel Lijović

U Predsjedništvu DZNAP-a sam od 2019. godine. U proteklom mandatu prisustvovao sam gotovo svim sjednicama Predsjedništva i trudio sam se maksimalno savjesno pomoći društvu.

Angažirao sam se u pomoći oko projekata DZNAP-a, također i u poboljšanju i ispravljanju grešaka na listama najcitiranijih autora.

Cilj mi je da se svaki član Predsjedništva bolje upozna sa sastavljanjem listi najcitiranijih autora, i da se uz pomoć ZAMP-a ovaj osjetljiv, dugotrajan i zahtjevan posao obavlja precizno. Također,mislim da DZNAP može napraviti više uz pomoć svojih članova i članova Predsjedništva u edukaciji i novinara i urednika, a posebice deskova redakcija u osvješćivanju važnosti točnog
potpisivanja autora tekstova, fotografija i videa.

DZNAP-u slijedi važno razdoblje u kojem će biti i pregovori za raspodjelu naknada za autorska prava s internetskih platformi. Kao novinar i urednik već više od 20 godina radim na portalima i znam koliku važnost imaju u produkciji i čitanosti te smatram da je ovo velika i važna prilika za DZNAP i autore.

Također, volio bih da DZNAP-a povede inicijativu za izradu pravila za “fair prenošenje” članaka, te za listu konkretnih savjeta za akciju oštećenim autorima čiji tekstovi budu kopirani i preuzimani bez dozvole.

U novinarstvu sam od 1996. godine još od prve godine studija novinarstva (diplomirao na FPZG-u 2002.). U redakciji Večernji lista sam od 1997. godine u različitim redakcijama, a od 2004. sam novinar i urednik na portalu Večernjeg lista. Kao autor najviše pišem o tehnološkim
temama, ali pišem i članke o sportu, društvu, reportaže s putovanja, intervjue…

Kandidatura: Danijel Lijović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)