Izborna skupština 2024. – kandidati za Predsjedništvo DZNAP-a – Sabina Tandara Knezović

Tijekom nadolazeće Skupštine DZNAP-a, koja će biti održana u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebu u subotu, 3. veljače 2024. godine, trebamo izabrati nove članove predsjedništva i nadzornog odbora udruge.

U nizu objava predstavit ćemo kandidate za ova tijela, redom kako su stizale prijave.

Sabina Tandara Knezović

Zaštita novinarskih autorskih prava trebalo bi biti sveto pismo u našoj struci. A unatoč brojnim zakonskim regulativama ne možemo reći da se i dalje brojni kolege ne žale kako se njihove teme prenose i obrađuju bez navođenja autora. To je slika koju kao članica
predsjedništva želim mijenjati.

Ako me izaberete u predsjedništvo DZNAP-a cilj će mi biti i potaknuti brojne televizijske novinare da postanu dio društva. Smatram da nisu dovoljno zastupljeni u DZNAP-u i da su manjina. I tu sliku uvjerena sam kako mogu promijeniti. Jer televizija kao medij s obzirom na
količinu tema i ekskluzivnih intervjua koji se prenose zaslužuje biti ravnopravnim dijelom DZNAP-a.

Smatram i kako DZNAP treba veću vidljivost. Zalagat ću se kako bi se to promjenilo. Uvjerena sam da brojni novinari ne znaju uopće da društvo postoji a kamoli čime se bavi. I to je nedopustivo.

Kao članica Predsjedništva DZNAP-a jednako ću predstavljati sve novinare neovisno o redakciji iz koje dolaze. Cilj će mi biti i poštenija i brža raspodjela naknada članovima.

Ključ cijele priče je i da vodstvo DZNAP-a bude transparentno, da otvoreno komunicira sa članstvom i da o svemu poduzetom članovi budu pravovremeno upoznati.

Politička sam reporterka Dnevnika Nove tv. Diplomirala sam na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Tijekom studija sudjelovala sam u brojnim projektima, a dobitnica sam i Rektorove nagrade. Od 2005. dio sam informativne redakcije Nove TV. Kontinuirano pratim
političke teme, posebno rad sabora i Vlade te političkih stranaka.

U svojem novinarskom radu izvještavala sam s predsjedničkih, parlamentarnih i lokalnih izbora, vodila izborne emisije, diljem svijeta pratila državni vrh te izvještavala s najvažnijih sastanaka hrvatskih čelnika i vodećih stranih političkih lidera. Izvještavala sam i iz ratne zone Afganistana.

U organizaciji američkog veleposlanstva završila sam edukacijsku radionicu na Sveučilištu u Missouriju na temu novih medija.

Kandidatura: Sabina Tandara Knezović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)