Izborna skupština 2024. – kandidati za Predsjedništvo DZNAP-a – Marko Špoljar

Tijekom nadolazeće Skupštine DZNAP-a, koja će biti održana u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebu u subotu, 3. veljače 2024. godine, trebamo izabrati nove članove predsjedništva i nadzornog odbora udruge.

U nizu objava predstavit ćemo kandidate za ova tijela, redom kako su stizale prijave.

Marko Špoljar

Za člana Predsjedništva Društva za zaštitu novinarskih autorskih prava odlučio sam se kandidirati ponajprije kako bih pomogao Društvu da iz pregovora s predstavnicima medijskih kuća o raspodjeli naknada za autorska prava s internetskih platformi izvuče što povoljnije uvjete za svoje članice i članove.

Osim što sam uvjeren da će sredstva prikupljena od internetskih platformi u doglednoj budućnosti predstavljati velik dio ukupnih prihoda našeg Društva, osiguranje novih naknada za naše članice i članove smatram iznimno važnim i u svjetlu svima dobro poznate činjenice o generalno niskim plaćama u našoj branši.

Pored toga, zalagat ću se za to da Društvo za zaštitu novinarskih autorskih prava još pedantnije i pravednije raspodjeljuje novac od naših tradicionalnih prihoda, kao i za znatno poboljšanje komunikacije članova Predsjedništva sa svojim kolegama – članicama i članovima Društva.

Novinarstvom se bavim dvadeset godina. Nakon rada u Večernjem listu (2004. – 2016.) i na Tportalu (2016. – 2018.) pridružujem se redakciji Jutarnjeg lista. U svom novinarskom radu najviše se bavim političarima, strankama i pokretima te društvenim, ekonomskim i političkim fenomenima.

Kandidatura: Marko Špoljar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)