Izborna skupština 2024. – kandidati za Predsjedništvo DZNAP-a – Ilko Ćimić

Tijekom nadolazeće Skupštine DZNAP-a, koja će biti održana u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebu u subotu, 3. veljače 2024. godine, trebamo izabrati nove članove predsjedništva i nadzornog odbora udruge.

U nizu objava predstavit ćemo kandidate za ova tijela, redom kako su stizale prijave.

Ilko Ćimić

Rođen sam 27. srpnja 1974. u Dubrovniku, a novinarstvom se bavim od 1998. godine. Do 2005. godine angažiran u Dubrovniku kao dopisnik Večernjeg lista te novinar i glavni urednik dvaju lokalnih tjednika i to tjednika Dubrovački list i tjednika Setemana .

Od 2007. godine sam novinar na portalu Index.hr. Dobitnik sam 3 nagrade HND-a Marija Jurić Zagorka za internetsko novinarstvo za seriju tekstova o predstečajnim nagodbama, aferu Hotmail i za serijal o bankama i regulatorima.

Dobitnik sam i dvije HND-ove godišnje nagrade za istraživačko novinarstvo i to za seriju od 17 članaka pod zajedničkim nazivom „Dossier: Afera Kamensko“ te za razotkrivanje afere Agrokor. Tri puta u užem izboru za novinara godine.

Angažiran sam godinama u HND-u kroz niz inicijativa, a u dva mandata sam i član Nadzornog odbora. DZNAP vidim kao važno cehovsko udruženje koje doprinosi boljitku novinara u vidu zaštite autorskih prava te smatram da svojim radom u Predsjedništvu mogu pridonijeti ostvarivanju ciljeva ovog društva.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)