Preminuo fotoreporter Srđan Vrančić

Srđan je preminuo izenanda na novinarskom zadatku kod mjesta Molunat u Konavlima, gdje je ronio u sklopu istraživačko-novinarskog projekta proučavanja podmorja Scuba Skener.

Srđan, na zadatku u Libiji, 2011. godine. Foto: Cropix

17. svibnja 2022. – Naš kolega, Srđan Vrančić, nagrađivani fotoreporter, novinar i urednik, koji se u svojoj višedesetljetnoj karijeri istaknuo svojim ratnim reportažama i podvodnom fotografijom, preminuo je danas nakon što je izronio iz podmorja u blizini Prevlake, na samom jugu naše zemlje.

Srđan Vrančić je rođen 1. rujna 1965. godine u Rijeci. Fotografijom se aktivno počeo baviti 1979., a prve je radove objavio početkom 80-tih u omladinskom listu “Val”.

U Jutarnjem je listu od samih njegovih početaka 1998. godine. Za te novine i agenciju Cropix izvještavao je s brojnih svjetskih sportskih događanja, a bio je i ratni izvjestitelj koji je od Domovinskog rata naovamo prošao i puno drugih kriznih područja. Njegov posljednji ratni fotoreporterski zadatak bio u Ukrajini gdje je proveo ukupno 13 dana i uslikao ekskluzivne snimke ranjenih vojnika iz vojne baze Javoriv u okolici Lavova.

Srđan je imao i aktivnu ulogu u Hrvatskom ronilačkom savezu.

Pročitajte sjećanje njegove redakcije, Jutarnjeg lista.
I još jedno.
Pedesetak Srđanovih fotografija

Komemoracija za Srđana Vrančića bit će u ponedjeljak, 23. svibnja u 17. sati u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, u Zagrebu.


 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)