Pristup Twitteru će se naplaćivati tvrtkama, državnim ustanovama i – medijima!

Elon Musk, koji je nedavno kupio društvenu mrežu Twitter, za približno 44 milijarde dolara, izjavio je da će se pristup toj platformi od sada naplaćivati svima koji tamo objavljuju nešto o poslu o kojem se bave – a to znači i medijima.

5. svibnja 2022. – “Twitter će i dalje biti besplatan za obične korisnike, no, kako bi ga pretvorili u posao koji donosi dobit, morati ćemo neku manju naknadu naplaćivati svim poslovnim korisnicima”, izjavio je Elon Musk, trenutno najbogatiji čovjek na svijetu, uz ostalo, planetarno poznat po svojim Tesla električnim automobilima i SpaceX svemirskim brodovima.

Uz naplatu, Musk će u Twitter ugraditi i nekoliko novih funkcionalnosti. Algoritam će postati javan i besplatno dostupan (prema licenciji otvorenog koda), jer milijarder smatra da će na taj način povećati povjerenje korisnika, bolje se boriti protiv softvarskih automata koji generiraju komercijalne objave i laže vijesti te kvalitetnije identificirati sve koji se koriste tom mrežom.

Elon Musk kaže kako želi osloboditi sve potencijale te internetske platforme, a posebno njene mogućnosti kao alata za očuvanje i širenje slobode govora i demokracije na našem planetu.

Twitter je u izvještaju o poslovanju prvog tromjesečja ove godine, koje nije bilo sjajno, naveo kako ima 229 milijuna stalnih korisnika s kojima je u poslovnom odnosu.

Ukupan broj korisnika mreže Twitter danas se kreće negdje oko 400 milijuna ljudi.


 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)