Izložbom “Deset najukradenijih fotografija” autori propituju zaštitu autorskih prava

Izvor slike: Andizet

U sklopu devete Kreativne riznice postavljena je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku izložba „Deset najukradenijih fotografija“ autora Marija Romulića i Dražena Stojčića. Izložbom fotografi propituju zaštitu autorskih prava.

Kreativna riznica, koja je ove godine trajala od 25. do 27. travnja, popularizacijski je simpozij znanstvenika i praktičara okupljenih oko milenijske uloge kreativne industrije. Javno otvoren izlagačima i posjetiteljima, u službi je društveno odgovornog udruživanja kulturnih i gospodarskih učinaka. Organiziraju je Ekonomski fakultet i Andizet – institut za znanstvena i umjetnička istraživanja u kreativnoj industriji.

Krađa autorstva bila je tema i jedne od panel rasprava na kojoj su panelisti Mario Romulić, Marijana Bošnjak, Valentina Vižintin, Vladimir Novicki, Slaven Batorek i Ivica Murat, uz moderaciju Josipe Mijoč, razgovarali o društvenom (ne)prihvaćanju povrede autorstva, nadoknadi štete i drugim oblicima osude. Propitivali su se i pristupi javnih politika usmjerenih zaštiti autorstva. Više o Kreativnoj riznici možete pročitati na POVEZNICI.

Tekst: V.W.
Slika: Andizet

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)